Zostań Partnerem Biegu

Zadbaj z nami o lepsze jutro

Fundacja Tesco od siedmiu lat wspiera i prowadzi wartościowe programy społeczne, ukierunkowane na pomoc dzieciom i młodzieży oraz rozwój społeczności lokalnych. Sukces wielu z tych inicjatyw nie należy wyłącznie do Fundacji – dzielimy go z wszystkimi osobami, które wspierają nas w „dbaniu o lepsze jutro”.

Do takich projektów należy m. in. Bieg Charytatywny, gromadzący wokół siebie liczne grono biegaczy, partnerów, darczyńców i wolontariuszy. Dzięki ich zaangażowaniu na rzecz Uniwersyteckiego Szpitala Dziecięcego w Krakowie, w ciągu ostatnich lat udało nam się wspólnie przekazać ponad 1 000 000 zł na poprawę warunków leczenia małych pacjentów.

Teraz również Państwo macie szansę dołączyć do tego wyjątkowego grona poprzez finansowe i rzeczowe wsparcie naszej inicjatywy. Zapraszamy do wsparcia 8. Biegu Charytatywnego Fundacji Tesco!

Bieg startuje 31  sierpnia 2019 roku na krakowskich Błoniach,  a całkowity dochód  z niego zostanie przekazany na zakup noża ultradżwiękowego  CUSA do usuwania tkanek nowotworowych u małych pacjentów. Jest to chirurgiczny, ultradźwiękowy aspirator tkankowy, którego pełna nazwa brzmi Cavitron Ultrasonic Surgical Aspirator.  Urządzenie wynaleziono  około 40 lat temu i w międzyczasie  unowocześniano, ale idea działania pozostała ta sama. Nóż ultradźwiękowy  pozwala na małoinwazyjne usuwania zmian patologicznych w narządach  tkankowych takich jak mózg, wątroba czy trzustka. Obecnie CUSA jest standardowym wyposażeniem bloku operacyjnego.

Aby pomóc w realizacji tej szczytnej inicjatywy możecie Państwo:

• przekazać darowiznę finansową,
  • przekazać darowiznę rzeczową (w postaci nagród dla zwycięzców lub artykułów do pakietów startowych dla uczestników biegu - 2300 dorosłych i 1300 dzieci).

Bardzo chętnie porozmawiamy o możliwości współpracy.

Marcin Węc

Kierownik projektu